Saturday, July 12, 2008

Çiçek Siparişi Vermeden Önce Bilinmesi Gereken Gerçekler

Çiçekler tarih boyunca sevginin, şehirler ve ülkelerin, kral ve imparatoriçelerin sembolü olarak görülmüş ve kelimelerle ifade edilemeyen duyguları ifade etmekte kullanılmışlardır. Antony ve Cleopatra zamanında bile, Mark Antony Mısır’ı ziyaret ettiği zaman, Cleopatra hizmetçilerinin saray zeminini güllerle kaplamaları, gül yapraklarını mobilyaların üzerine yerleştirmeleri ve çeşmeleri gülsuyuyla doldurmaları için çiçek siparişi vermiştir.

Zambak boyut, şekil ve renklerde farklılık göstermesine rağmen daima altı yaprak olarak çiçek açar. Zambak çiçekleri göz alıcı bir güzelliği ve gelişmişliği ifade eder. Günümüzde gelinler, beyaz gelinliklerine uyması açısından bir buket çiçek taşırlar.

Laleler Hollanda’nın ulusal sembolüdür. Laleler ışığa duyarlıdır ve yüzlerini sürekli güneşe çevirirler. Laleyi budadıktan sonra gün içerisinde bir inç kadar büyüyebilir. Bir buket lale siparişi verdikten sonra, bu çiçekleri vazoya yerleştiririseniz daha sonra büyümeye devam ederler.

Ortanca (Hydrangea) Japonya’da yerli bir çiçektir. Bu çiçeğe sadece güzelliği için değer verilmez, ayrıca yararlı bir bitki olması da değerine önem katar.

Napoleon’un eşi Josephine Bonapart gülleri severdi. Bahçesinde her tür çiçeği yetiştirirdi ve 250 farklı türde çiçeğe sahipti.

Gül İngiltere’nin ulusal çiçeğidir. Kanada’daki Alberta eyaletinin, Amerika'daki Iowa, North Dakota, Georgia ve New York devletlerinin ise sembolüdür.

Fransa Kralı Louis IX elbisesinin kollarının tasarımında papatyaya yer vermiştir. Papatya eşi Queen Marguerite’ya olan aşkını ifade ediyordu.

Orkide bitki dünyasında yaklaşık 25.000 çeşitle en geniş aileye sahip çiçek türüdür. Dünyanın en uzun orkide asması 100 feete kadar büyüyebilir.

Kasımpatı (krizantem) güneşin sembolüdür. Çiçeğin yaprakları açtıkları zaman “mükemmelliği” ifade eder. Japon imparatorlar bu çiçeğe olan sevgilerinden dolayı krizantemle süslü tahtlarda otururlarmış.

Ayçiçeği güneşli günlerde güneşi doğudan batıya izlerler, her sabah güneş doğmadan önce akşamüzeri veya tan vakti yüzlerini tekrar yüzlerini doğuya tekrar çevirmiş olurlar.

Karanfil (carnation) çiçeğinin isminin “coronation” veya “corone” (çiçeklerden oluşan çelenk) geldiğine inanılır. Karanfil eski Yunan merasimlerindeki çelenklerde kullanılan çiçeklerden birisidir.

Sizin de bildiğiniz gibi, sevdiklerinize bir buket çiçek yollamak insanlık tarihi boyunca bir gelenek haline gelmiştir. Çiçekler ve onların renkleri derin anlamlara sahiptir. Bazen ifade edilemeyen sözler, çiçeklerle ifade edilebilir. Sevgilinize bugün bir buket çiçek gönderin ve neler olduğunu gözlemleyin!

No comments: