Friday, August 15, 2008

Mor Güller Ne Anlama Gelir?

Güller çok farklı anlamlar ifade ederler ve birçok çeşit gül bulunmaktadır. Örneğin kırmızı gül sevgiyi, aşkı; beyaz güller mutluluğu, evlenme isteğini ifade eder. Mor güller ise çarpıcı ve bulunmayan ayırıcı bir güzelliğe sahiptirler. Bir mor güle baktığınızda onun güzelliğine kendinizi kaptırmak zorunda kalırsınız. Peki mor güller ne anlama gelmektedir? Bunu 4 başlık altında toplayabiliriz:


* İlk bakışta aşk

Mor güllerin en önemli anlarımdan birisi “ilk bakışta aşk” anlamına gelmesidir. Mor güller ileride yakınınızda olabileceğini düşündüğünüz yabancı birine tarifsiz ve güzel duygularınızı ifade etmek için kullanılabilir. Kısacası, bir mor gül alıcısına; çekici olduğunun ve gönderen kişinin aklını başından ilk bakışta aldığının göstergesidir.

* Cazibe ve büyünün sembolü

İlk bakışta aşkın sembolü olmasının haricinde, mor güller cazibenin ve büyülemenin bir sembolüdür. Karşıdaki veya sevdiği kişinin cazibesine kapılan bir kişi mor gül ile hislerini anlatabilir.

* Asil bir renktir

Mor rengi her zaman asil bir renk olarak değerlendirilir. Bu nedenle mor güller ağırbaşlılık, samimiyet, bolluk ve görkemli anlamlarını taşımaktadır. Aşkınızın veya sevginizin asaletini anlatmak için mor güllerden faydalanabilrisiniz.

* Saygınlığın ifadesidir

Mor güller karşıdaki insana verilen önemin gösterilmesinde kullanılabilir. Saygı duyduğunuz kişilere mor güller göndererek duygularınızı kolayca ifade edebilirsiniz.

No comments: